News | Events Calendar | Media | Vacancies
Verplaatsing en uitbreiding veredelingskas

Takii Europe B.V. breidt bloemenveredeling in Nederland verder uit
Verplaatsing en uitbreiding van veredelingskassen én uitbreiding van het team
10 oktober 2016

Takii Europe B.V. gaat begin 2017 haar Nederlandse veredelingslocatie voor pot- en perkplanten verplaatsen van Honselersdijk naar Kudelstaart. Hiervoor wordt momenteel een veredelingskas aan de Mijnsherenweg volledig opnieuw ingericht. De kasoppervlakte wordt verdubbeld naar ruim 1 ha. Bovendien wordt het teelt- en veredelingsteam verder uitgebreid. Matthijs van der Ende gaat de veredeling versterken, na 8 jaar als Product Manager Flowers actief te zijn geweest binnen Takii Europe B.V.

Europese bloemen veredeling in Nederland én Denemarken Na de bedrijfsovername van K. SAHIN, Zaden B.V in 2007, heeft Takii Europe B.V. de veredeling van pot- en perkplanten in Nederland voortgezet. De afgelopen jaren zijn er veel succesvolle producten uit deze veredeling gekomen, waaronder Canna Cannova®, Viola Floral Power® en Alcea Spring Celebrities. De veredeling in deze gewassen wordt nu verder uitgebreid. Naast deze verdergaande specialisatie, komt er ruimte voor andere gewassen. Ook kan er meer aandacht worden besteed aan screening van veredelingsmateriaal van het moederbedrijf uit Japan. Takii Europe B.V. heeft de afgelopen jaren ook flink geïnvesteerd in haar vestiging in St Annaland. Hier vindt de veredeling van home garden producten plaats, alsmede zaadproductie en zaadschonings activiteiten. De veredelings- en zaadproductielocatie in Odense (DK) zal blijven bestaan. In Denemarken wordt gewerkt aan de gewassen pot Gerbera, Begonia, Pot Lisianthus en Sierpeper.

Door al deze investeringen in de bloemen veredeling wil Takii Europe B.V. verder vorm geven aan haar groei strategie. Ook kan beter worden ingespeeld op de verhoogde eisen welke aan de genetica worden gesteld vanuit de Europese markt.Over Takii Takii Seed is de merknaam van alle variëteiten van bloemen en groentezaden ontwikkeld voor de professionele markt. Takii Europe B.V. is de Europese vestiging van Takii & Company. Ltd. in Japan. Takii Europe B.V. is een geïntegreerd zaadbedrijf dat zich bezighoudt met de veredeling, productie, verwerking, verkoop en marketing van een breed scala aan bloem- en groenterassen. Het bedrijf is binnen de sierteelt marktleider op het gebied van Zonnebloemen, Canna en Sierkool.


Vacancies | BOL/BBL | Terms & Conditions   | Disclaimer
© 2014 Takii Europe B.V.