Back to overview

Financieel Analist

  • Jobs

Takii Europe B.V. maakt een sterke groei mee. Om de groei te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een Financieel Analist (fulltime)

Takii Europe B.V. maakt een sterke groei mee. Om de groei te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een

Financieel Analist (fulltime)

die ondersteuning zal geven aan de verdere financiële inrichting van Takii Europe. De financieel analist werkt in een team met drie collega’s, en rapporteert aan de Manager F&A. Het succes van deze functie wordt bereikt door effectief samen te werken met alle niveaus binnen de organisatie, en door het aanleveren van hoge kwaliteit (data) informatie ter onderbouwing van de besluitvorming.

Taken

Jouw hoofdtaak bestaat uit het uitvoeren van financiële analyses t.b.v. het management, waaronder:

·         Het verstrekken van management info, zoals verkoopoverzichten; margeberekeningen en doorlooptijden en bijbehorende kosten van het productie en logistieke proces

·         Bijdragen leveren aan het financiële rapportage proces door data in te voeren in het financiële rapportagesysteem en rapportages over de financiële resultaten te genereren

·         Deelname aan projecten, zowel binnen als buiten de afdeling financiën

·         Het verstrekken van analyses over actuele en gebudgetteerde kosten en inkomsten

·         Het doorrekenen van scenario’s

·         Het ontwikkelen van financiële modellen en verrichten van benchmarking

·         Het ondersteunen bij het opstellen van maand- en kwartaalrapportages en de jaarrekening

·         Het ondersteunen bij het opstellen van budgetten en meerjarenplannen

·         Controle en naleving bewaken op bovenstaande gebieden.

Eisen en competenties

Je bezit een afgeronde HBO opleiding in accounting, finance of vergelijkbaar en je hebt ervaring met MS Office, ERP-systemen zoals Oracle of SAP of DBM-systemen zoals MS Access. Je hebt ongeveer 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie en je bent toe aan de tweede stap in je carrière. Als financieel analist zijn je analytische en onafhankelijke denkvermogen en je cijfermatig inzicht jouw sterkste eigenschappen. Daarnaast moet je abstract kunnen denken en tot nieuwe inzichten komen door diverse gegevens te combineren waarbij je het lef moet hebben om ongebruikelijke combinaties te bedenken.

Je hebt zeer goede communicatievaardigheden, die je inzet om de gegevens die je nodig hebt te kunnen verzamelen bij collega’s en uit het ERP systeem, en om je bevindingen op begrijpelijke en heldere wijze schriftelijk of mondeling over te brengen op je publiek (management of accountmanagers). Enige doortastendheid en vaardigheid in het omgaan met verschillende internationale culturen is nodig bij het verkrijgen van de informatie die je nodig hebt. Doordat Engels de voertaal is binnen het bedrijf, beheers je de Engelse taal zeer goed in woord en geschrift.

Nadere informatie en sollicitatie

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Rob van Wersch, manager F&A via 0297-381233 of 0615028208.

Stuur je motivatiebrief en sollicitatie naar Conny Allon, HR manager via cal@takii.eu.

Next article

  • Recipes

Cabbage soup au gratin

A 'Green Rich' cabbage soup recipe that will help sooth your cold and boost your immunity!