Whatsapp
Back to overview

Uitbreiding samenwerking tussen Takii Europe B.V. en Demagri N.V. in België

  • News

Exclusieve samenwerking gericht op afzet groentezaden op Belgische markt

Uitbreiding samenwerking tussen Takii Europe B.V. en Demagri N.V. in België

Exclusieve samenwerking gericht op afzet groentezaden op Belgische markt

22 januari 2018 – Takii Europe B.V. en Demagri N.V., met zetel in Langemark, zetten een nieuwe stap in hun duurzame samenwerkingsverband. Met ingang van dit nieuwe jaar opereert Takii Europe B.V. exclusief samen met Demagri N.V. voor de afzet van groentezaden op de Belgische markt.

Vertrouwde markt en partner

Eerder zijn de producten van Takii Europe B.V. via externe partijen of rechtstreeks via de kweker verhandeld. Dat betekent dat de Belgische markt geen onbekend terrein is voor de Nederlandse veredelaar met Japanse roots. Naast dit feit hebben Takii Europe B.V. en Demagri N.V. het genoegen van een jarenlange en betrouwbare samenwerking. Met de heer Edwin Mahieu als directeur, is Demagri N.V. met name actief in de de handel van gewasbeschermingsmiddelen. Door onder andere de grote kennis en ervaring van de Belgische markt, ziet het bedrijf vele kansen om samen met de veredelaar te groeien op het gebied van groentezaden. Specialisten van Demagri leggen de focus op de professionele groentezadenmarkt, met name op de groentezaden bestemd voor de vollegrondsteelt. Daartegenover levert de veredelaar technische kennis van genetica en assistentie bij marktintroducties van nieuwe rassen. Dit geldt ook voor de prei van veredelings- en zaadvermeerderingsbedrijf NV Roger Maes, waar Takii Europe B.V. de wereldwijde exclusieve verkooprechten voor heeft.

Belangrijkste afzetproducten van Takii in België

De producten van Takii Europe B.V die van belang zijn voor de telers in België zijn prei, uien, stengeluien, wittekool, tagetes, ,bleekselderij, pompoenen en spinazie. De veredelaar gaat uit van een uitbreiding van het product assortiment met Broccoli en andere Brassica gewassen.

Over Takii Europe B.V.

Takii Europe B.V. is een dochteronderneming van Takii & Co., Ltd. in Japan, een van de grootste veredelaars van groenten en bloemen in de wereld. Met het Europese hoofdkantoor in De Kwakel in Nederland, worden de Europese, Midden Oosten, Afrikaanse en Centraal-Aziatische markten van het moederbedrijf bediend. In meerdere landen zijn proefstations, productielocaties en verkoopkantoren gevestigd, die bijdragen aan de levering en promotie van een breed assortiment groenten en bloemenvariëteiten, gericht op professionele telers en de markt van thuistelers.

Contact

Demagri NV

Industriestraat 2

8920 Langemark

info@demagri.be

Next article