Whatsapp
Back to overview

Senior Analist Moleculaire Biologie

  • Blog

Als senior moleculair analist ben je verantwoordelijk voor...

THIS VACANCY HAS BEEN FILLED

Wie wij zijn

Takii Europe is een dochteronderneming van het Japanse Takii & Co. Ltd., een van de meest vooraanstaande veredelaars van groente- en siergewassen in de wereld. Vanuit ons hoofdkantoor in De Kwakel bedienen wij naast de Europese markt, ook de markten in het Midden-Oosten, Afrika en Centraal-Azië. Takii Europe heeft veredelingsstations, zaadproductie bedrijven en verkoopkantoren in verschillende landen. Samen zorgen die ervoor dat onze klanten kunnen beschikken over een breed assortiment groente- en sierteeltrassen en goede ondersteuning.

Wat wij doen

Creating tomorrow today’ is de leidende slogan achter onze bedrijfsfilosofie. Hierdoor gedreven creëren, produceren en distribueren wij hoogwaardige rassen en verlenen wij kwalitatief hoogstaande ondersteuning aan onze ketenpartners. Ons credo is dat wij doen wat we beloven.

Het moleculaire laboratorium

Het moleculaire laboratorium binnen onze R&D afdeling is verantwoordelijk voor het analyseren van DNA-markers voor de veredelingsprogramma’s in Europa. Om de snelle ontwikkelingen binnen het lab te ondersteunen willen wij ons team op de afdeling uitbreiden.

Wij zoeken daarom een fulltime

Senior Analist Moleculaire Biologie

Locatie: De Kwakel (NL)

Wat ga je doen?

Om nieuwe rassen te ontwikkelen selecteren onze veredelaars planten met de beste erfelijke eigenschappen. Door gebruik te maken van DNA-markers kunnen we, d.m.v. PCR-technologie, screenen voor deze eigenschappen, bijvoorbeeld of een plant resistent is voor bepaalde ziekten.

Als senior moleculair analist ben je verantwoordelijk voor het plannen van de werkzaamheden op het lab en het functioneel aansturen van je collega’s. Je bent ook verantwoordelijk voor het beheren van het lab waarbij je bijkomende taken gaat uitvoeren zoals het controleren/ijken van lab apparatuur en bijhouden van de voorraad verbruiksartikelen.

Daarnaast werk je mee op het lab bij het analyseren en verwerken van de samples die aangevraagd worden door de veredeling. Het hele proces, van aanvraag tot het verzenden van de resultaten behoort tot jouw takenpakket. Hierbij is goede communicatie met de aanvrager een belangrijk onderdeel. Je zult ook je input leveren aan de verbetering van protocollen en processen waarbij je de snelle ontwikkelingen binnen dit vakgebied nauwlettend in de gaten houdt.

Wat verwachten wij van jou?

Onze ideale nieuwe collega beschikt minimaal over een afgerond Bachelor (HBO) diploma op het gebied van Moleculaire Biologie, richting Planten Genetica en heeft 3-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Leidinggevende ervaring is zeker een pré.

De persoon die wij zoeken beschikt verder over een hands-on mentaliteit, uitstekende computer en data management vaardigheden; goede schrijf- en spreekvaardigheden in het Nederlands en Engels en time management vaardigheden. Tot slot is de analist in staat om een nauwkeurige administratie bij te houden en te werken volgens standaard protocollen.

Wij bieden:

Takii Europe B.V. biedt een uitdagende functie aan in een snelgroeiend en internationaal bedrijf met ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een prima arbeidsvoorwaardenpakket aan.

Sollicitatie

Stuur je sollicitatie (motivatie en CV) per email naar Conny Allon, Head of Human Resources EMEA via hr@takii.eu.

Next article